Nu-i asa ca adesea a fost nevoie de mult timp pentru a decupa freza unui personaj? Totul pare usor in comparatie cu aceasta zona. In special cand avem o freza indrazneata, ca a punkerului care urmeaza :).
      Am preluat aceasta imagine de pe iStockphoto.com. E evident ca daca dorim sa schimbam backgroundul avem nevoie sa decupam personajul.Si asta include inspaimantatorul sau par. Sunt programe care la un anumit pret rezolva onorabil aceast lucru. Dar de ce sa nu facem economie, daca tot studiem Photoshop?
      Pentru ca filtrul Extract este distructiv(duce la pierderea anumitor pixeli), vom face o copie a backgroundului in prima faza. Vom folosi aceasta copie pentru a crea o masca nedestructiva, deci putem numi aceasta operatie una de ascundere, si nu de copiere.
      Asta se face cu Ctrl+J. Sa dezactivam vizibilitatea pe acest layer si sa-l denumim Frizzy Hippy.
      Alegem Filter - Extract
     Aici alegem unealta Highlight si descriem o selectie in jurul frezei. Daca iti tremura mana, alege unealta Erase si repara ce ai gresit, apoi continua cu Highlight.
     Selecteaza Paint Bucket si fa un click in interiorul zonei pe care doresti sa o pastrezi. apasa OK. Filtrul Extract va dilua backgroundul si va crea un nou layer care va contine doar imaginea cu tipul nostru.
Observatie: Se poate vedea cum a fost facuta selectia peste tot imprejur. Pentru ca unele zone ies inafara pagini, acestea nu trebuiesc selectate. Astfel am obtinut asta:
Observatie: daca nu esti satisfacut de rezultatul obtinut cu Extract, apasa Ctrl+Z pentru a merge inapoi si a reincerca. Incearca o alta dimensiune de Brush pentru a obtine o selectie mai buna. Deasemenea se mai pot modifica alte optinuni in filtrul Extract, care nu au fost exploatate in acest exemplu dar pot fi incercate.
Crearea unui layer masca
     Pentru a sterge selectia, poti folosi History Brush si redesena in zona in care Extract nu a functionat perfect. Totusi, o mai buna metoda este de a crea un layer masca pe fundalul original. Ctrl+Click pe noul layer creat (cel creat cu Extract). Ar trebui acum sa se vada marcaje in jurul frizurii.
     In fereastra Layers, dezactiveaza vizibilitatea noului layer creat cu filtrul Extract si activeaza vizibilitatea Backgroundului original. Dublu click pe layerul Background pentru a-l face editabil.
     Creaza layerul masca apasand cercul din zona de la baza ferestrei layers.
Editarea mastii
     Selecteaza unealta Brush cu litera B si deseneaza cu alb acele zone atinse de Extract. Aceasta va permite vizibilitatea lor din nou. Cand lucram cu masti, negrul ascunde, albul arata.
Dupa cum se vede, o parte din zona camasii nu arata bine. Pentru a rezolva, apasam X (swap color) si astfel negrul devine deasupra(dorim sa ascundem). Continuam sa dam cu alb sau negru pana e bine.
Observatie: Cu parantezele drepte [ si ] putem redimensiona brush size.
Crearea unui background avangardist.
     Pentru asta apasam Ctrl+Shift+N, si deplasam noul layer la baza celorlalte. Deasemenea se poate crea un nou layer alegand icoana New Layer de la baza ferestrei Layers.
     Selecteaza unealta Gradient apasand G. In partea de sus a toolbar-ului cu optiuni, alege un curcubeu cat mai potrivit si optiunea radial.(vezi zonele incercuite)
     Traseaza o linie dinspre partea de jos in sus in mijlocul imaginii. Vei obtine un curcubeu psihadelic potrivit pentru tipul nostru.
     Aici e rezultatul: